Tournament of Juhana III

Uusi esitys 2022

Vallan juonet

Rohan Tallit ylpeänä esittää:

Tarina ajalta jolloin Hansakauppiaiden liitto pirstoitui, luterilaisuus haastoi katolilaisuuden ja avioliittoja vielä solmittiin omaisuuksien yhdistämiseksi.

Kuinka käykään aatelispojan häissä joissa sunnitelmat muuttuvat. Humoristinen kertomus pohjoisesta valtataistelusta joka yltyy taisteluksi hääjuhlien hurmiossa. Kenellä on valta ja kuka säilyttää kunniansa, rakentuuko rakkaus omaisuuteen vai tunteeseen.

Sankareita ja velikultia, juhlia, taistelua ja turnajaisia. Säätyjen ylitse rönsyilevää rakkautta ja hupaisaa heppuhuumoria. Näet ritareita ja neitoja, palkkasotureita ja kirkonmiehiä. Uljaita hevosia, vauhtia, temppuja  ja turnajaistunnelmaa.

Tule Rohan Tallien kanssa juhlimaan yllätyksellisiä hääjuhlia Kastelholman linnaan  pohjolan  käännekohtien vuoteen 1520!

Aitoa mittelyä, hyviä ja pahoja ritareita, rakkautta, taistelua. Rautaa, hevosia, aseita, haarniskoja, peitsenkappaleita. Koe aito, ainutlaatuinen historiallinen hevosturnajainen.
Ritarien kiihdyttäessä hevosiaan toisiaan kohti, vauhdin noustessa lähes 80 kilometriin tunnissa, peitsien säleiden lentäessä, ritarit ottavat mittaa toisistaan ainutlaatuisessa spektaakkelissa.
Keskiaikaiset turnajaiset tämän päivän yleisölle. Totta ja tarua. Ripaus historiaa. Todellisia ja epätodellisia ja myyttisiä hahmoja menneisyydestä ja nykyisyydestä. Kuinka he sen tekivät aikoinaan kun mittelivät keskenään sotataitojensa paremmuudesta.

Hevosturnajaiset toteuttaa Rohan Tallit Kemiön saaresta, Västanfjärdistä. Rohan Tallit toteuttaa hevosesityksiä ja kiertää esityksien kanssa ympäri Eurooppaa. Tallit opettaa myös ainoana tallina Suomessa historiallista ratsastusta ja taistelutaitoja autenttisten metodien mukaisesti.

Turnajaiset on koko perheen tapahtuma.
Kertomus  saattaa olla jännittävä perheen pienimmille.
Esityksen kesto n. 50 min

Share:
All rights reserved - Rohan Tallit