Veren Tahrimat

Uusi esitys

Veren Tahrimat

Rohan Tallit ylpeänä esittää:

”Tapahtukoon oikeus vaikka maailma hukkuisi”

”Tapahtukoon oikeus vaikka maailma hukkuisi”

Julistivat Habsburgit aikoinaan hallitessaan Unkarin kuningaskuntaa.

Keiden totuus on todellinen totuus. Hukuttiko Habsburgien valtapeli verikylpyyn Bathori – Nadastyn suvun. Kenen kädet ojensivat lahjukset joilla ostettiin uskollisiksi oletetut taistelutoverit.

Tarina 1600- luvun vaihteen Unkarin kuningaskunnan rikkaimman ja vaikutusvaltaisimman naisen kreivitär Erzsébet Báthorin, miehensä kreivi Ferenc II Nádasdyn   ja heidän  sukunsa vuosisatojen syvyiseksi, häpeälliseksi naamioidusta verikylvystä. Heidän jälkeläisensä eivät koskaan tulleet istumaan valtaistuimella eikä heille maksettu kuninkaan lainaamaa suurta velkaa. Vastakkain asetettujen  totuuksien maailma. Tunnetuin tarina on verisen karu.

”Voit kuulija päättää mihin myyttiin lähdet mukaan, totuutta ei enää ole kertomassa kukaan. ”

Aitoa mittelyä, hyviä ja pahoja ritareita, rakkautta, taistelua. Rautaa, hevosia, aseita, haarniskoja, peitsenkappaleita. Koe aito, ainutlaatuinen historiallinen hevosturnajainen.
Ritarien kiihdyttäessä hevosiaan toisiaan kohti, vauhdin noustessa lähes 80 kilometriin tunnissa, peitsien säleiden lentäessä, ritarit ottavat mittaa toisistaan ainutlaatuisessa spektaakkelissa.
Keskiaikaiset turnajaiset tämän päivän yleisölle. Totta ja tarua. Ripaus historiaa. Todellisia ja epätodellisia ja myyttisiä hahmoja menneisyydestä ja nykyisyydestä. Kuinka he sen tekivät aikoinaan kun mittelivät keskenään sotataitojensa paremmuudesta.

Hevosturnajaiset toteuttaa Rohan Tallit Kemiön saaresta, Västanfjärdistä. Rohan Tallit toteuttaa hevosesityksiä ja kiertää esityksien kanssa ympäri Eurooppaa. Tallit opettaa myös ainoana tallina Suomessa historiallista ratsastusta ja taistelutaitoja autenttisten metodien mukaisesti.

Turnajaiset on koko perheen tapahtuma.
Kertomus  saattaa olla jännittävä perheen pienimmille.
Esityksen kesto n. 50 min

Share:
All rights reserved - Rohan Tallit