Kokkolan keskiaikapäivät

1. Septemberta, 2017
Kokkolan keskiaikapäivät
Rohan Tallit

Kokkolan keskiaikapäivät– Karlabi 1511

Tervetuloa Kokkolaan keskiaikapäiville 1.-2.9.2017!
Vuoden 2017 teemana on reformaatio, joka näkyy ja tuntuu tapahtumassa kautta linjan sekä Kokkolan keskikaupungilla että Kaarlelan Kirkonmäellä. Tarjolla on ainutlaatuisia elämyksiä moneen makuun ja kaikenikäisille.

Mukana ovat taas Rohan tallien ritarit haarniskoineen ja ratsuineen. Turnajaisten pyörteissä peitset katkeilevat kilpiin ja viitat hulmuavat. Oulun miekkailuseuran miekkailijat ottavat mittaa toisistaan aseet kalisten. Lapsille on tarjolla oma turnajaisrata ja lukuisia käsityöpajoja.

Seminaarissa tarkastellaan reformaatiota ja oman kielen merkitystä. Kaarlelan keskiaikainen kirkko toimii tapahtuman maamerkkinä, jonne päättyy pyhiinvaellus Sokojalta. Siellä voi myös hiljentyä hetkipalveluun reformaation hengessä ja seurata mm. kirkkokruunun rakentamista.

Keskiajan makuja voi maistella keskiaikaisella lounaalla ja siirtyä edelleen keskiaikaisille markkinoille. Maa- ja kotitalousnaisten vanhan ajan kahvila tarjoaa sadonkorjuuajalle tyypillisiä herkkuja ja muita perinneleivonnaisia. Kokkolinnassa voi nauttia perjantaina 1.9.2017 Keskiaikaillallisen klo 19. Pöytävaraukset p. 040-8085 557.

Tapahtuma alkaa perjantai-iltana ritarikulkueella Kokkolan kaupunkikeskustassa ja jatkuu lauantaipäivän ajan Kaarlelan Kirkonmäellä.

Kokkolan keskiaikatapahtuma on maksuton perhetapahtuma.

Share:
All rights reserved - Rohan Tallit